Пет акта на пазарите в София за седмица за нарушения

Търговци отворили сергиите въпреки забраната
Обновена: 14 апр 2020 13:29 | 14 апр 2020 12:56, Камелия Цветанова
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пет акта са съставени на пазарите в София за последната седмица за неспазване на заповедите на министъра на здравеопазването. Най-честото нарушение е отваряне на обект въпреки забраната.

МВР шефът Младен Маринов, който заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова, направи проверка на пазар "Красно село", каза, че днес мерките се спазват.

Още по темата

Проверките обаче продължават.

"Днес има добра организация, но е ангажиран много повече ресурс – полицаи, общински служители, охраната на пазара", каза Маринов.

Той призова хората, когато виждат, че някой не спазва дистанция да правят забележки, защото в крайна сметка става въпрос за личната сигурност на всеки.

За Фандъкова целта на новата организация е пазарите да работят, както заради търговците, така и за клиентите.

"Има създадена организация, еднопосочно е движението, хората са с маски, има дезинфектанти, въпросът е да се спазват тези правила", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
без контол преди 4 години
На пазара през 2 метра в Кауфланд през 20 сантиметра.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Герберастите са изгадняли за пари като вълци !Не думай?Ама герберастите първи върнаха надвзетите субсидии.БСП-то кога ще ги върнат и кога ще размислят за 8-те лв субсидия, нали бяха против субсидиите за партиите?
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртите нали умирали от глад от къде пари да пазаруват всеки ден по тези пазари?
11
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Актовете полови ли са?
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заразата идва от позитано , а не от пазарите
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)А може ли да се замислиш, че дори в момента с тестването в Банско се доказа, че няколко човека са носители на вируса без да предполагат.Разнасят го на воля и такъв човек ако срещне на пазара баба ти , дядо ти или *** или баща ти може да е фатално, защото не си е сложил маска, защото не е подозирал , че разнася заразата.Затова за този вирус здрав е относително и има безсимптомни които разнасят вируса.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастите са изгадняли за пари като вълци !
7
2
 
8
 
! Отговори
Вай вай вай преди 4 години
Колко е доволна Йордечка! И през маската й личи. Непослушни зарзаватчии! Женоооо, жено, хората са изкарали пролетен зеленчук - малотрайни марули, репички, лук.Не е самоковски компир, дека може да го сецаш половин година от чувал в чувал.Докато се натуткате с родни щандове в чужди вериги - трудът на хората ще е изгнил....А нещо НАП, там за луксозните коли, а?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка има застраховки и се правят според бизнеса. Ако закъса плащат му. Неможе всички ресторанти затворени... Никва помощ... На на тея да им купим зарзавата с държавните пари.? АлоооВчера даваха един по ТВ продавал 20т домати... Я НАП да провери дали е платил данъци и на кого е продал 20т домати.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми да слушам за защита на българските доматаджиии? Нима всички останали, които работим и произвеждаме стоки или услуги не сме потърпевши от вируса? Защо държавата щяла да им купува доматите? Ами да купи на всяко производство стоката тогава? С какво те са повече от всички други? Не стига дето са освободени и от данъци, защото били земеделски производители ами и компенсации. Крайно НЕСЪГЛасен съм.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка сергия - танк! Всяка туршия - снаряд срещу герберския фашизъм!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 5 ли бе? Слаба работа... я ми пратете НАП, НОИ и ДАНС как така ще има малък бизнес?
2
1
 
9
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 4 години
Свършите се крадците ,престъпниците и мафиотите сега най голямите бандити са обикновенните хора а правата им са натикани в ъгъла !
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на пазара в люлин не спазват никакви правила, така може да заразят хиляди невинни хора, но на търговците там не им пука за нищо, плюят на правителството и главния прокурор (